מדריך כשרות בסלובקיה

הנופים של סלובקיה הם משהו מיוחד, החל מהרי הטטרה והצפון היפהפה ועד הרחובות הנעימים של ברטיסלבה, העיר קושיצה שבמזרח שמלאה בהיסטוריה יהודית ועד לאגמים הצלולים. הנה מדריך לשומרי כשרות בסלובקיה, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה במדינה. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

ברטיסלבה, היום בירת סלובקיה, היתה בעבר בירתם של מלכי הונגריה. העיר הייתה גם אחד מהמרכזים היהודיים העתיקים והחשובים ביותר באזור הדנובה. היהודים הראשונים הגיעו ככל הנראה לאזור יחד עם הלגיונות הרומיים, ובמאה ה-14 יש עדויות היסטוריות רשמיות על קהילה מבוססת בעיר.

יהודי ברטיסלבה עסקו בעיקר בהלוואות, אבל חלקם היו גם סוחרים, בעלי מלאכה, בעלי כרמים ויצרני יין. במאות השנים שלאחר מכן הוטלו הגבלות על היהודים וחלקם אף גורשו מהעיר. רק במאה ה-17 חודשה ההתיישבות היהודית בעיר בהנהגתו של הבנקאי היהודי שמואל אופנהיימר. בעיר נבנה בית כנסת, בית מדרש ובית עלמין יהודי. במאות ה-18 וה-19 הפכה קהילת פרשבורג (ברטיסלבה של היום) לאחת החזקות והעשירות באירופה. יהודים התעשרו מתעשיית הטקסטים ובקהילה חי אחד מענקי העולם היהודי – ה"חתם סופר".

בתחילת המאה העשרים, הפכה העיר למרכז ליהדות ליברלית ולתנועה הציונית בהונגריה. בהמשך עברה העיר לשליטתה של צ'כוסלובקיה והמשיכה לשגשג. הצבא הגרמני כבש את צ'כוסלובקיה במרץ 1938 והחל לפגוע ביהודים. רבים נמלטו מהעיר ובקיץ 1942 נשלחו שני שליש מיהודי ברטיסלבה למחנות ריכוז והשמדה.

בתום מלחמת העולם השנייה היתה העיר נקודת מעבר מרכזית לאלפי הפליטים היהודים שעשו את דרכם למדינות אחרות. הקהילה החלה להשתקם, אולם עם הכיבוש הקומוניסטי, רבים עזבו את המדינה. כיום בעיר חיים כמה מאות יהודים ויש בית חב"ד פעיל.