מדריך כשרות בפראג

פראג היפה הנחשבת בעיני רבים כעיר הכי רומנטית באירופה, מלאה במבנים היסטוריים, כיכרות וגשרים עתיקים. שפע הטיסות, המלונות המגוונים והנוחים והאפשרויות הכשרות הרבות, מציבים את העיר גבוה בטבלת יעדי החופשה הפופולריים של אירופה. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בפראג, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

בעיר פראג נוסדה אחת הקהילות הוותיקות והמפורסמות באירופה, כנראה עוד בתקופה הרומית. הביטחון היחסי של היהודים בפראג נפגע במסע הצלב הראשון, אז נהרגו יהודים רבים בעיר והוכרחו להתנצר. בהמשך השנים במהלך המצור על מצודת פראג, נשרפו בתי הכנסת והיהודים עברו להתגורר מעבר לנהר, שם גם הוקם בית הכנסת "אלטשול". במהלך ימי הביניים יהודי פראג, יחד עם כל שאר יהודי אירופה, איבדו את מעמדם כאנשים חופשיים והוטלו עליהם הגבלות קשות. לקראת המאה ה-15, מצאו עצמם היהודים במוקד של מלחמות ופרעות ורבים נאלצו לעזוב את העיר.

כמאה שנה לאחר מכן, מעמדם של היהודים בפראג החל להשתפר. הקהילה מנתה כ-1200 יהודים אך מעמדם לא היה יציב. תקופת שלטונו של רודולף השני, קיסר האימפריה הרומית הקדושה בישרה טובות ליהודים. באותם ימים חיו בקהילה מנהיגים ורבנים בעלי שם כמו המהר"ל מפראג, הרב מלונטשיץ בעל ה"כלי יקר" ועוד. בתחילת המאה ה -17 חיו בפראג כ-6,000 יהודים. בסוף המאה הזו פרצה מגיפה קשה שהמיתה כמחצית מבני הקהילה.

המאה ה-18 התאפיינה במדיניות רשמית אנטי-יהודית והיהודים סבלו מגזירות כלכליות ומגירוש. כמה עשרות שנים לאחר מכן, יוזף השני, קיסר האימפריה שעלה לשלטון השיב את הביטחון ליהודים, הקהילה החלה לשגשג ויהודים אף הורשו לגור מחוץ לתחומי הרובע. באמצע המאה כבר היה מספרם של יהודי פראג כ-10,000 איש, אחת הקהילות היהודיות הגדולות באירופה. כמה עשרות שנים עברו, הקהילה היהודית המשיכה להתפתח ואף החלו לפעול בעיר תנועות רפורמיסטיות ועם רוח ההשכלה ששטפה את אירופה. היהודים השתלבו במוסדות השלטון והפוליטיקה של צ'כוסלובקיה וזכו למעמד חברתי גבוה.

תקופת טרום מלחמת העולם השנייה ולאחר מכן השואה, התאפיינה בעלייה באנטישמיות. בתחילה, פראג הייתה מקום מקלט ליהודים אך בשנים לאחר מכן יהודים רבים נשלחו למחנות שהוקמו בצ'כיה ולהשמדה. עם תום המלחמה נותרו בפראג כעשרת אלפים יהודים וכמה שנים לאחר מכן הם עלו לישראל או עזבו למדינות אחרות.

כיום חיים בצ'כיה כמה אלפי יהודים, רובם בעיר פראג. הקהילה נחשבת כאחת מהעשירות באירופה וברשותה מוסדות דת וחינוך, בפראג גם בית חב"ד פעיל המקיים פעילויות לאורך כל השנה.