מדריך כשרות בהמבורג

המבורג היא עיר נמל היסטורית ובינלאומית, מלאה בפארקים, מוקפת בתעלות ומציעה אווירה תוססת. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בהמבורג, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

יהודים חיו בהמבורג כבר מסוף המאה ה-16, כאשר יהודים עשירים שברחו מספרד ופורטוגל הגיעו לעיר דרך הולנד. בתחילה היהודים החביאו את יהדותם אך לאחר שהתגלו דרשו התושבים לגרש אותם מהעיר. מועצת העיר התנגדה והקהילה היהודית החלה להתפתח בעיר וסביבתה.

בעשרות השנים שלאחר מכן הפכה המבורג למרכז דפוס לספרים יהודיים. בעיר הוקמו שלושה בתי כנסת ספרדיים, והקהילות התאחדו תחת השם "בית ישראל". באותה התקופה הפילוסוף היהודי פורטוגלי אוריאל אקוסטה הוחרם באמסטרדם ונמלט למשך תקופה קצרה להמבורג, אך הקהילה היהודית לא קיבלה אותו והוא עזב את העיר. באמצע המאה ה-17 החלה מתיחות בין הקהילה הנוצרית ליהודים ובני הקהילה האשכנזית גורשו ממנה לכמה שנים. בראשית המאה ה-19, התנועה הרפורמית שהחלה בברלין, הגיעה להמבורג. אחד מהמתנגדים הגדולים לתנועה היה הרב יעקב אטלינגר ממנהיגי היהדות האורתודוקסית בגרמניה ורבה של אלטונה (אז עיר עצמאית וכיום רובע בהמבורג).

הרב האחרון של הקהילה טרום מלחמת העולם השנייה היה הרב ד"ר יוסף צבי קרליבך, דודו של הרב הזמר שלמה קרליבך. כ-7,800 יהודים מהמבורג נהרגו בתקופה הנאצית ולאחר המלחמה הוקמה בה מחדש קהילה בת כ-1000 חברים. כיום העיר מונה כ-8000 יהודים המאוגדים במספר קהילות.