מדריך כשרות בבודפשט

בודפשט היא עיר של היסטוריה, אמנות ואווירה נהדרת, במיוחד בקיץ. שפע הטיסות, המלונות המגוונים והנוחים והאפשרויות הכשרות הרבות, מציבים את העיר גבוה בטבלת יעדי החופשה הפופולריים של אירופה. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בבודפשט, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

המתיישבים היהודים הראשונים הגיעו לעיר בודה (כיום חלק מבודפשט) במחצית השנייה של המאה ה-12. בשנים לאחר מכן נרדפו היהודים ואף גורשו מהעיר. כמה עשרות שנים לאחר מכן, קיבלו יהודי בודה הכרה רשמית וחופש פעולה. היהודים עסקו במסחר ומנהיגי הקהילה נחשבו כמנהיגי יהודי הונגריה. בשנת 1526 כבשו הטורקים את בודה ורוב היהודים, כאלפיים איש, גורשו אל שטחי האימפריה העות'מאנית. מיעוט קטן נשאר בעיר ובהדרגה החל לחזק את מעמדו. בתוך פחות ממאה שנה, הפכה הקהילה לעשירה מאוד ובעלת מעמד חשוב. בני הקהילה עסקו במסחר ופיננסים ואף בעמדות מפתח בכלכלה. בשנת 1660 חיו בקהילה האשכנזית והספרדית בעיר כ-1,000 יהודים.

בשנת 1686 כבשו האוסטרים את בודה, והיהודים שסייעו לצבא הטורקי נפגעו קשות. הרובע היהודי נהרס וספרי התורה הוצתו. מחצית מהיהודים שלא נהרגו במלחמה, נלקחו בשבי. הקהילה לא התאוששה עד למחצית השנייה של המאה ה-19, אז חיו בבודה כמה אלפי משפחות יהודיות. בשנים שלאחר מכן הוקמה בעיר חברה קדישא ונבנו בתי כנסת נוספים. פשט, החצי השני של העיר, הייתה גם היא ובמקביל לבודה, מוקד להתיישבות יהודית. בשנת 1821 זכתה הקהילה במקום להכרה רשמית מהשלטונות והחלה למלא תפקיד מרכזי בחיים היהודיים בהונגריה.

עם איחודה והקמתה של בודפשט המודרנית במחצית השנייה של המאה ה -19, החלה תקופה של שגשוג עבור הקהילה היהודית. בתחילת המאה ה-20 הפכה בודפשט למרכז חשוב של עיתונות יהודית. העיתון היהודי הראשון בהונגרית היה השבועון "ארץ ישראל". אך לא חלפו שנים רבות והקהילה החלה לסבול מאנטישמיות. 15,000 יהודים תושבי פשט גורשו מהעיר בטענה שאין להם אזרחות הונגרית. ב -1935 חיו בבודפשט כמאתיים אלף יהודים, מה שהפך אותה לאחת הקהילות היהודיות הגדולות בעולם.

תקופת מלחמת העולם השנייה והשואה פגעה ביהודי בודפשט בצורה אנושה ולמעלה ממחציתם נספו. לקראת סוף המלחמה, נרצחו כחצי מיליון יהודים הונגרים. עם תום המלחמה החלה הקהילה להתאושש באיטיות, בבודפשט התעוררה תנועה ציונית אולם יהודים רבים עזבו את העיר. המפנה החל בשנות התשעים, עם הפיכת הונגריה לדמוקרטיה ובבודפשט חיים כיום אלפי יהודים, עם מוסדות דת, קהילה וחינוך רשמיים.