מדריך כשרות בבנסקו

העיירה ההיסטורית בנסקו שבדרום-מערב בולגריה היא מוקד מלהיב של ספורט חורף. על המורדות של הר פירין, תוכלו למצוא את אחד מאתרי הסקי הזולים והאטרקטיביים באירופה. הנה מדריך לשומרי כשרות בבנסקו, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשת סקי וטבע. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

ליהודים היתה נוכחות קבועה על אדמת בולגריה כבר מהמאה השנייה לספירה, ולעתים קרובות הם גם מילאו תפקיד חשוב בהיסטוריה של המדינה. כיום, רוב יהודי בולגריה חיים בישראל, בעוד בבולגריה נשארו כמה קהילות קטנות. חורבות של בתי כנסת עתיקים ומפוארים נחשפו באזור העיר פלובדיב, ובכתביו של יוסף בן מתתיהו אפשר למצוא עדות היסטורית על נוכחותה של אוכלוסייה יהודית באזור שהיה תחת שליטה רומאית. בימי הביניים סבלו היהודים מרדיפות, אך מצבם היה טוב יחסית לאחיהם במקומות אחרים באירופה. תחת שלטון האימפריה העות'מאנית, החלו לשגשג קהילות יהודיות ברחבי בולגריה, והן אף קלטו יהודים שנמלטו ממדינות אחרות. במאה ה-17 ובתקופת שבתאי צבי, תמכו בו יהודים בולגרים רבים.

מלחמת רוסיה-טורקיה במאה ה-19 הייתה הבסיס לייסודה של בולגריה הנוכחית. לאחר המלחמה הוענקו ליהודים הבולגרים במדינה החדשה זכויות שוות, ונבנה בית כנסת גדול בסופיה. חנוכת בית הכנסת התקיימה בנוכחות הצאר פרדיננד הראשון מלך בולגריה, שרים ואורחים חשובים נוספים. במאה העשרים ובמלחמות הבלקן נטלו חלק יהודים רבים שהתגייסו לצבא הבולגרי. על פי הרישומים, 211 חיילים יהודים נפלו בשורות הצבא הבולגרי. בתקופה שלפני מלחמת העולם השנייה, מספר היהודים בבולגריה צמח לכ-50 אלף, ושפתם העיקרית הייתה לאדינו. היהודים בבולגריה היו גם ציונים נלהבים.

החל מיולי 1940 החלה ממשלת בולגריה במדיניות מפלה נגד יהודים, וכשנה לאחר מכן חתמה על ברית צבאית עם גרמניה הנאצית ומדינות הציר. בתחילה ממשלת בולגריה גירשה כמה אלפי יהודים למחנות ריכוז, אולם התעוררה סערה ציבורית במדינה ובסופו של דבר הגירוש בוטל. כמה שנים לאחר המלחמה עזבה רוב האוכלוסייה היהודית בבולגריה לישראל, וכיום מספר היהודים המתגוררים במדינה הוא כמה מאות בודדות.