מדריך כשרות באתונה

אתונה, עיר הבירה ההיסטורית של יוון העתיקה היא עיר מלאת קסם, סמטאות ושווקים. הטיסה הקצרה, המלונות המפנקים, האתרים ההיסטוריים והאווירה המיוחדת, מציבים את העיר גבוה בטבלת יעדי החופשה הפופולריים ביותר. ומה עם שומרי הכשרות? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה באתונה, מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

אתונה, אחת הערים המפורסמות ביותר בעולם, היתה מאז ומתמיד עיר קוסמופוליטית שוקקת. בלב אזור האגורה (מקום הכינוס בעולם העתיק), עומד מבנה יוצא דופן שלטענת כמה חוקרים הוא בית הכנסת הראשון ביוון. בתקופתו של אלכסנדר מוקדון ובשנים שלאחר מכן התרכזו החיים היהודיים בחלק הצפוני של יוון. רק במאה ה -19, כאשר יוון קיבלה את עצמאותה מהטורקים, החלה הקהילה היהודית של אתונה לצמוח ולשגשג. בשנת 1889 הוכרה הקהילה היהודית ביוון באופן רשמי על ידי השלטון כמיעוט דתי בעל זכויות.

בית הכנסת העתיק של אתונה נבנה בשנת 1905 כתוצאה ממספר גדל והולך של בני הקהילה. בתקופת מלחמת העולם השנייה, במקביל לפגיעה ביהודי סלוניקי, גם אתונה היתה מרכז לרדיפות אחר יהודים. בשנת 1943 הגרמנים החלו לאסוף את היהודים של אתונה וכ-800 מהם נשלחו למחנות ריכוז. יהודים רבים ניצלו באמצעות הסיוע וההתנגדות של הממשלה היוונית והכנסייה היוונית האורתודוכסית, שהחביאו יהודים ולאחר מכן עזרו להם להימלט מהמדינה. עם סיום המלחמה, הקהילה באתונה גדלה באופן משמעותי. כיום, יותר משני שליש מיהודי יוון מתגוררים באתונה.